Autor: Telegraf.rs, 021.rs

Novi Sad
15.03.2024.
19:32
Dva muškarca poginula su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu Temerin-Gospođinci.
  • Stevan

    16.03.2024 13:09
    Napisao sam šta sam napisao i stojim iza toga. Jendeci svoju funkciju obavljaju zapreminom, a ne dubinom, niti strminom. Nekoliko godina su tu, nikad ih nisam video ni do pola pune. Vozi se svakako, ali vidite, sleteti se sa puta može i bez krivice. Pucanje gume, otpadanje točka, životinja ili neka druga prepreka iznenada ispred vas, češanje drugog automobila o vaš. Ko je onda kriv? Možda vi a možda i neko drugi, možda niko. Ko je poginuo? Vi. Da li je moralo tako?
  • Nadalj

    16.03.2024 11:03
    Sto se tice tih kanala pored puta,bankine nema mozda 50cm svega. I sad u situaciji kad vozis normalno po pravilu iz suprotnog smera vozilo skrece na tebe nebitno da li je ludak za volanom ili se nesto desilo ti nemas gde da se sklonis ili da gledas kako te ubija taj iz suprotnog smera ili da skrenes u kanal i da se prevrnes i pogines jer su kanali jako duboki i izazivaju prevrcanje vozila. E zbog toga je problem. Ovako da ih nema sletis u njivu,jeste auto ostecen ali ti ostajes ziv.
  • Maja

    16.03.2024 09:34
    Stevan
    Eto sad su krivi jendeci,drveće,ograde,objekti pored puta,betonski prilazi,bandere…Svi su krivi sem drogiranih,pijanih vozača koji lececi svoje komplekse voze duplo brze od dozvoljenog i kose sve pred sobom.A gde će drugde ovoliko zamene teza nego u Srbiji.Samo u sinove ne diraj…Zao mi je mladih života ali nazovimo stvari već jednom pravim imenom.Ovo već polako liči na masakr.Stradali u saobraćaju i ubijene žene.Ako omaši neki dan bez ovakvih vesti dobro je.
  • ja

    16.03.2024 09:12
    Ako se kanali moraju praviti baš pored puteva i drveće saditi isto tako baš pored puteva, pa kad sletiš u jendek da se i overiš o neko stablo onda se mora postaviti i ograda, Ovaj način gradnje puteva kakav je sad potpuno je imbecilan. Postoji veliki broj drugačijih rešenja u primeni u drugim zemljama. Niko više ne kopa pored puta jendeke, gde mora postave ogradu. Ako kanal ima funkciju vodne regulacije ne mora biti pored puta, to je samo najekonomičniji način, daleko da je najbolji, naprotiv. Pogotovo ne drveće pored puta. Neko pametan ovde spomenuo je poljoprivrednike koji oru do dok ne zakače asfalt, pa eto onda, ako je zbog paora, neka se gine. Ne može se to nikako drugačije regulisati i ne mogu se kanali praviti nego do uz put, pameti ti?.
  • Zemlja čudesa

    16.03.2024 08:13
    Sve ima svrhu
    Nisu ti jendeci uz put kopani zato što je nekome bilo dosadno nego da se ne bi skupljala voda na putu. Kad su bili zemljani putevi svrha je bila da se put što pre osuši, a kod asfaltnih je da se izbegne stvaranje debelog sloja leda zimi i akvaplaning vozila. Potrebno je samo biti svestan da to što je put u ravnici ne znači da nije opasan. Tako su i drvoredi uz put koji su sprečavali nanošenje snega na put zimi i čuvali asfalt od topljenja leti masovno iskrčeni zbog vozača koji su se zabijali u njih. Sad se gine kad uletiš u smet ili rupčagu...
  • Baba

    16.03.2024 08:01
    Rada
    Sta ce toliki kanali kraj puta??? Ako sletis ides u njivu a ovak se zakucas u kanal. Haos!
  • Nikola

    16.03.2024 07:19
    Nije normalno
    Vi kazete zatrpati kanale ti kanali su pravljeni namenski nije to pravljeno da ulecete kolima e sad viditi jednu stvar vozaci u 99 posto slucajeva kako vozite koliko vas vozi po ogranicenju mozda 5 posto koliko koristi telefon od vas isto veliki broj koliko vas popije alkohol i sedne za volan ljudi svatite da nisu saobracajni znaci postavljeni da na njih se vata prasina svaki dan neko pogine zasto jer ne prilagode brzinu popiju koriste mobilni i ne prilagodite brzinu uslovima kolovoza da je on isao 80 ili 70 nebi nista bilo garant tu svi prze 100 na sat a malo fali da dodje do ovoga vi ako sednete u auto svatite da niste uhvatili boga za bradu postujte propise i vozite po pravilima saobracaja a ne po vasim pravilima meni se zuri sad cu ja da ga przim krenite ranije stigne se svuda ima jedna narodna izreka pozuri polako
  • Profesionalac

    16.03.2024 07:16
    Ruski rulet
    Put za Temerin je Ruski rulet, bahata voznja, ulazak u makazice, malo rastojanje, velika brzina, puna linija se ne postuje. Posebno nepostovanje propisa vrse vozaci dostavnih vozila i mladi vozaci u brzim vozilima. Policija ne radi svoj posao jer je nema.
  • Arsa

    16.03.2024 06:28
    Preduboki jendeci
    Na putu Temerin Gospođinci Žabalj su iskopani preduboki jendeci kanali i zašto su tako duboko iskopani ? Svrha dubokog kopanja je bila da neko dobro izbisnuje a najmanje je bilo bitno što se bezbednost putnika na ovoj relaciji prilično narušila . Saučešće porodicama poginulim izjavljujem .
  • Бране

    16.03.2024 02:59
    Duboki kanali
    Pre nekoliko godina sa obe strane puta iskopali su kanale (jendeke) ogromne, nepotrebne, dubine, totalno nebezbedne.
    Treba da odgovara investitor izgradnje kanala.
    Verovatno je u pitanju pranje para.
  • Pampas

    16.03.2024 01:24
    @Stevan
    Jel da? Možda i svo drveće pored puta treba počupati jer u njih se idioti zabiju kad usled neprilagođene brzine izlete. Jendeci postoje s razlogom koji do tvog mozga ne može dopreti. I budi srećan što imaš jendeke jer paori često nemaju običaj da dignu plug dok u asfalt ne udari, osim toga dobri su i za drenažu.
  • Jaa

    15.03.2024 23:33
    kanali tz jendeci uz put jesu problem, kad skliznes sa puta odkliznes u njivu, sad da ti se guma probusi nemozes skloniti auto sa druma
    laka im zemlja
  • Alex

    15.03.2024 22:08
    Da su bili vezani ne bi poginuli.. saucesce porodicama
  • Stevan

    15.03.2024 20:20
    Te jendeke (kanale) pored puta treba zatrpati ili korigovati, oni su u opštini Žabalj već ubili nekoliko ljudi... Ako su momci morali izleteti, ali nisu morali ginuti. Saučešće porodicama.
  • Ns

    15.03.2024 20:19
    Ns
    Neznam sta je uzrok ali taj deo puta je mozda najlošiji u Srbiji... Rupa do rupe
  • rmfg

    15.03.2024 19:47
    Komsije moje mlade, laka vam crna zemlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna